in Stijl

March 7th 2017

In het kader van het Mondriaan/De Stijl-jaar presenteren Festival Designkwartier, Woes van Haaften en Roosje van Donselaar de ‘in Stijl’ tentoonstelling.

Een groep hedendaagse ontwerpers en kunstenaars bestaande uit LEX POTT, BASTIAAN DE NENNIE, SANDER WASSINK, STEFAN PETERS en NOMAN STUDIO brengt aan de hand van nieuw werk een ode aan Mondriaan en De Stijl.
Vanuit hun eigentijdse mentaliteit en tools, zijn ze gevraagd een nieuwe laag toe te voegen aan het werk en gedachtegoed van Mondriaan. De kunstenaars van De Stijl, de kunstbeweging waar Mondriaan enkele jaren actief deel van uitmaakte, hebben de moderne kunst, architectuur en vormgeving op zijn grondvesten doen schudden. Na Rembrandt, Vermeer en Van Gogh, geldt deze groep van visionairen als een van Nederlands belangrijkste bijdragen aan de internationale kunstwereld.
De Stijl heeft niets aan zeggingskracht verloren en biedt steeds opnieuw interpretatiemogelijkheden en vormt een blijvende blauwdruk voor denkers en makers van nu. Wellicht is één van hen de nieuwe Mondriaan over 50 jaar.

Curatoren: Woes van Haaften & Roosje van Donselaar