Dutch Design Week 2016

September 13th 2016

Tijdens de Dutch Design Week 2016 presenteerden curators Woes van Haaften en Roosje van Donselaar de ’Voorbij Het Blote Oog’ expositie en het Post Modern initiatief bij Kelderman en Van Noort.

VOORBIJ HET BLOTE OOG

Sinds jaar en dag kent de mens een onuitputtelijke drang om de wereld in kaart te brengen, te meten, te documenteren, te analyseren, na te bootsen en zelfs naar de hand te zetten. Nog maar weinig lijkt onontdekt, zeker nu iedereen de tools in handen heeft om de wereld vast te leggen en te delen. Daardoor gaan kunstenaars en ontwerpers op zoek naar andere manieren om grip te krijgen op hun omgeving; zij onderzoeken steeds meer de verborgen lagen voorbij het, met het blote oog, waarneembare.
Op de ‘Voorbij het blote oog’ expositie tonen diverse kunstenaars en ontwerpers ieder hun eigen manier om de wereld te vangen. Om nieuwe inzichten over hun omgeving te verzamelen en die vervolgens visueel te vertalen, hebben deze makers hun eigen werkmethodes ontwikkeld. Vaak beroepen zij zich op bestaande technieken en zetten zij deze naar de hand.

Voorbij het blote oog’ toont aan de hand van gefixeerde momenten de verborgen kwaliteiten van de wereld om ons heen.

Jannemarein Renout

Sacha van den Haak & Felix van Dam (voor New Window)

Annesas Appel

Jólan van der Wiel × Benthem Crouwel Architects

Stefan Peters

POST MODERN

Post Modern presenteert een groeiende collectie kunstwerken op ansichtkaart formaat (A6), ontworpen door bekende kunstenaars en designers. Elke kaart is exclusief gemaakt voor Post Modern.

Deelnemers: Sander Wassink, Jesse Howard, Vera de Pont, Wayne Horse, Job van den Berg, Lex Pott, Tijs Gilde, Roos Gomperts, en vele anderen.